Savarine cu spuma de capsuni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Savarine cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 300-350 g capsuni
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar
  • 400-500 ml apa
  • esenta dupa plac

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in lapte.

Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta si un praf de sare,mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.

Ungem formele de savarina(mini tarte,muffins,e aveti) cu putin ulei si le umplem cam 2/3 cu aluat.

Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute,pana se rumenesc frumos.

In acest timp,pregatim umplutura si siropul:

Pentru crema mixam intr-un bol frisca.

In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca,mixand pana se incorporeaza total.

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa,pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta(optional).

Dupa ce s-au racit savarinele,li se taie cate un capacel,le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.

Enjoy !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise