Savarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Savarine

Ingrediente

  • Pt blat: 5 oua, 130 gr zahar, 5 lg faina, 100g pesmet+ pentru tapat formele, praf de copt, sare , coaja de l;amaie, 2 lg apa, 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de.rom, 5 lg ulei,aprox 80 g unt pt unsul formelor.
  • Pt ornat: 500 ml frisca, gem de capsuni sau de care ddoriti
  • Pt sirop: 280 gr zahar, 300 ml apa, o sticluta esenta de rom

Mod de preparare

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi adaugi praf de copt, coaja de lamaie, pesmetul si sare. Bati apoi albusurile cu 2 lg apa(apa se pune ininte de a le bate). Adaugi zaharul ramas. Apoi pui faina si amesteci cu linura de lemn. Adaugi si compozitia cu galbenusuri si amesteci cu mixerul dupa care cu lingura de lemn.

Formele se ung cu unt si se tapeaza cu pesmet.

Torni in forme compozitia. Le bagi la cuptorul incalzit si le tii aprox 20 min(atat a fost nevoie la mn).

Se scot din forma dupa ce au stat 5 min.

Intre timp se pune siropul la fiert. Pui zaharul in apa cu rom si lasi sa de aun clocot si apoi opresti si lasi la racit.

Tai savarinele 1/3 din ele(ii faci un capacel).

Se bate frisca. Dak vrei sa fie mai tare poti sa adaugi si intaritor de frisca..

Insiropezi bine savarinele(amandoua partile) le umpli cu frisca si le ornezi: frisc, gem, frisca(asa am facut eu).

Ies aproximativ 15 savarine.

Pofta buna!

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise