Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron.Vom amesteca,apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia.Va rezulta un aluat moale,ca de cozonac.Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute.
Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Cand aluatul si-a dublat volumul umplem,cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute.Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic.Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul,amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba.Cand siropul este gata ,dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Pentru asamblarea savarinelor,vom taia capacul si le vom trece prin sirop.La final se decoreaza cu frisca(frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii