Savarine

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie
Savarine

Ingrediente

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte cald;
  • 5 g drojdie uscata;
  • 1 lingura zahar;
  • 30 ml ulei;
  • 2 oua;
  • sare;
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida;

Mod de preparare

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron.Vom amesteca,apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia.Va rezulta un aluat moale,ca de cozonac.Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute.

Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Cand aluatul si-a dublat volumul umplem,cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute.Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic.Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul,amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba.Cand siropul este gata ,dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru asamblarea savarinelor,vom taia capacul si le vom trece prin sirop.La final se decoreaza cu frisca(frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise