Savarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Savarine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • umplutura
  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar
  • decor
  • 1 plic tort gelee rosu

Mod de preparare

Blat

Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul. Adaugam apa, praful de copt, grisul si le mixam bine. Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Amestecam si adaugam colorantul, faina, esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul. Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea

Umplutura

Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.

Siropul

Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul, iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca. Dupa, le dam jos folia si le insiropam. Le intoarcem cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l taiem de tot).

Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine. Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise