Intr-un castron se amesteca faina si drojdia. Se adauga zaharul, laptele cald si ouale si se amesteca(se poate amesteca cu mixerul cu paletele pentru aluat, cu ligura de lemn sau melamina sau cu mana) pana la omogenizare. Se adauga uleiul si se mai amesteca putin pana la omogenzarea completa.
Se aseaza formele intr-o tava se ung cu ulei, apoi se umplu cu 1 lingura si jumatate din aluat si o lasam la dospit intr-un loc cald(ferit de curent) aproximativ 30 minute.
In acest timp cuptorul se incinge si se coc foc mediu pe randul din mijloc 30 - 40 minute( daca vi se par ca sunt prea inchise la culoare puteti da apoi usor coaja prin razuitoare, va avea un aspect mai pufos, mie asa imi plac).
Se lasa la racit in forme(eu le-am lasat pana a doua zi dimineata, deoarece le-am gacut seara).
Siropul se face fierband apa cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, iar esenta se pune dupa ce se raceste. Savarinele scoase din forma se aseaza intr-un vas mai adanc, se toarna siropul peste ele si se lasa aproximativ 2ore intorcandu-se pe ambele parti(daca va plac mai puti insiropate le lasati doar 30minute si le mai puneti 2 linguri sirop in interior dupa ce ati taiat capacul), se pune in frigider.
Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleu sau gem, apoi se orneaza cu frisca cu ajutorul unui pos.
Dupa ce le-ati lasat in frigider aproximativ 2ore le puteti servi.
Savuroasa, dulce si pufoasa!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii