Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa.
Albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se amesteca cu crema de galbenusuri si cu pesmetul. Se foloseste o spatula de lemn .
Se coc savarinele in forme speciale, eu am copt in forma de briose. Se coc in cuptorul preincalzit. cand sunt inca caldute se trec prin sirop care se obtine astfel:
Siropul: se fierbe apa cu zaharul cateva clocote pana se obtine un sirop mai gros , cand s+a racit se adauga esenta de rom.
Frisca se bate bine cu zaharul si daca se doreste sa nu fie frisca alba se adauga putin colorant rosu.
Dupa ce a insiropat bine savarinele se taie un capacel , se umplu cu frisca, eu am folosit un posh, apoi am pus capacul si am ornat cu gelatina rosie , am preparat.o conform instructiunilor de pe pachet, si un mot de frisca.
e delicioasa si merita incercata.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii