Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa.
Albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se amesteca cu crema de galbenusuri si cu pesmetul. Se foloseste o spatula de lemn .
Se coc savarinele in forme speciale, eu am copt in forma de briose. Se coc in cuptorul preincalzit. cand sunt inca caldute se trec prin sirop care se obtine astfel:
Siropul: se fierbe apa cu zaharul cateva clocote pana se obtine un sirop mai gros , cand s+a racit se adauga esenta de rom.
Frisca se bate bine cu zaharul si daca se doreste sa nu fie frisca alba se adauga putin colorant rosu.
Dupa ce a insiropat bine savarinele se taie un capacel , se umplu cu frisca, eu am folosit un posh, apoi am pus capacul si am ornat cu gelatina rosie , am preparat.o conform instructiunilor de pe pachet, si un mot de frisca.
e delicioasa si merita incercata.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii