Savarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Savarine

Ingrediente

  • blat: 6 oua, 7 linguri zahar pudra, 7 linguri pesmet alb, un praf de sare.
  • sirop: 200 ml apa, 200 gr zahar, 2 fiole esenta de rom.
  • umplutura: 500 ml frisca,2-3 linguri zahar, putin colorant alimentar rosu( optional)
  • ornare: dulceata( la alegere) sau 1 plic de gelatina rosie si frisca

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa.

Albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se amesteca cu crema de galbenusuri si cu pesmetul. Se foloseste o spatula de lemn .

Se coc savarinele in forme speciale, eu am copt in forma de briose. Se coc in cuptorul preincalzit. cand sunt inca caldute se trec prin sirop care se obtine astfel:

Siropul: se fierbe apa cu zaharul cateva clocote pana se obtine un sirop mai gros , cand s+a racit se adauga esenta de rom.

Frisca se bate bine cu zaharul si daca se doreste sa nu fie frisca alba se adauga putin colorant rosu.

Dupa ce a insiropat bine savarinele se taie un capacel , se umplu cu frisca, eu am folosit un posh, apoi am pus capacul si am ornat cu gelatina rosie , am preparat.o conform instructiunilor de pe pachet, si un mot de frisca.

e delicioasa si merita incercata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise