Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de copt si zaharul vaniliat dupa care punem si galbenusurile si la sfarsit adaugam pesmetul cu celelalte ingrediente.
Din aceasta compozitie ies 12 savarine.
Se coc la cuptor in forme de briose 25 de minute.
Se lasa sa se raceasca se se taie in asa fel incat sa fie intr-o pare trei sfert si cealalta parte un sfert care este capacul.
Frisca care a fost in prealabil batuta se pune in siringa de ornata.
Facem siropul din zahar apa si esenta de rom si insiropam fiecare savarina in parte ,adaugam frisca ,punem capacele si pudram cu zahar pudra (eu am mai pus in ele si putin gem acrisor inainte de a pune frisca daca vreti este optional).
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii