1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3 linguri de apa).
2. Adaugati oualele si amestecati bine sa devina un aluat omogen.
3. Untul se adauga lamele subtiri: normal se lasa in aluat fara a se amesteca; eu am amestecat bine-bine si tot au iesit foarte bune si pufoase. Se lasa la crescut in loc cald acoperindu-se cu un capac, sau un prosop.
4. Dupa doua ore de dospit, aluatul se mai amesteca cu lingura o data in cazul in care nu ati amestecat untul de la inceput. Se ung formele de savarina cu unt, se presara faina, si se pune aluat in forma pana la jumatate. Se mai lasa la crescut in forme inca 1 ora.
5. Cuptorul trebuie incins la 180 de grade, iar savarinele se coc cam 20-30 minute. Culoarea devine maronie, dar nu "arsa".
6. Siropul se face punand la fiert d-impreuna apa, zaharul si romul.
7. Dupa ce-au fost scoase din cuptor, savarinele se lasa sa se raceasca la temperatura suportata de mana, astfel incat sa le puteti scoate din forme. Se taie capacele,1/4 din partea de jos a savarinei, si se insiropeaza abundent.
8. Dupa 2-3 ore, timp in care s-au insiropat si s-au racit bine-bine, capacelul se orneaza frumos cu gem de aroma preferata, iar in interiorul capacelului se orneaza cu frisca- preferabil de casa, sau cel putin sa nu fie vegetala -; mie mi-au placut mai mult cu un strat bun de gem si foarte putina frisca.
Pofta Buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii