Sarmalute in varza rosie

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in varza rosie

Ingrediente

  • 1 varza rosie
  • 150 g orez
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • marar
  • cimbru
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 150 g bacon( afumatura)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.

Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.

Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.

Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.

Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura din compozitia de carne si rulam frunza ,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.

Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul, putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.

Aranjam toate sarmalele in vas.

Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.

Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise