Intr-o oala cu apa cu sare clocotita se oparesc foile de vita de vie si se pun deoparte pe o farfurie intinsa.
In tigaia Doubletta se pun morcovul ras, carnea de pui tocata cu cutitul,orezul spalat in 3 ape, verdeata tocata marunt, si prazul tocat marunt.Se pun 2 linguri de apa si condimentele.Se pune capacul si se amesteca din cand in cand cu o lingura nemetalica.Nu se lasa prea mult, doar pana se albeste carnea si se inmoaie putin legumele.Apoi se pune cu lingura din compozitie in mijlocul foii de vita de vie si se ruleaza sarmalutele.Daca nu le puteti inveli bine le puteti lega cu ata.Se fac sarmalute pana terminati compozitia.Apoi mai faceti un sos subtire din rosia tocata marunt, rondele de praz, betigase de ardei si apa, ulei si paharelul de vin alb.Adaugati si foaia de dafin si condimente.Apoi amestecati din cand in cand pana ce se topeste rosia si ardeiul se inmoaie si puneti din nou apa calduta sa lungiti sosul.Adaugati sarmalele avand grija sa fie acoperite de sos.Puneti capacul si lasati sa se faca cam 40 minute.In acest timp verificati din cand in cand (cam la 10 minute) sa nu se usuce sosul si mai puneti apa daca e cazul.Cand sunt gata faceti rapid o mamaliguta si serviti-le calde cu mamaliga si ardei iuti rosii.Puteti servi alaturi si smantana sau iaurt.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii