Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca. Apa in care le-am oparit, nu se foloseste, se arunca.
Pregatim amestecul de sarmalute, din toate ingredientele de mai sus. Eu am tocat toate verdeturile cu robotul, dupa care le-am amestecat cu orezul, carnea macinata si la urma am incorporat ouale si am asezonat. Intr-o oala in care vom fierbe sarmalutele, punem cateva frunze. Umplem foile rand pe rand, le inpachetam si le asezam in picioare, una langa alta, pe patul din frunze apoi le acoperim complet formand o plapumioara, din restul de frunze. Adaugam apa pana la nivelul lor si le dam la fiert. Dupa 60’, adaugam bullionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul.
Servim sarmalutele calde, cu iaurt sau smantana deasupra.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii