Sarmalute in foi de vita

Se spala frunzele de vita de vie.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 1 kg de carne vitel tocata
  • 25 -30 frunze de vita de vie
  • ½ cana de orez (preferabil nychaki)
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 2-3 cepe mari tocate
  • 2 linguri apa
  • sare si piper
  • Pentru sos
  • 2 oua
  • 2 lamaie
  • sare si piper
  • apa
  • untura (fitini)

Mod de preparare

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve.

Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie.

Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si piper si lasam deoparte.

Intr o tigaie, punem putin ulei, apoi adaugam ceapă, lasam 2 minute, punem patrunjelul si mararul tocat, apoi adaugam orezul si lasam un minut.

Punem orezul peste carnea tocata. Framantati bine.

Luând o singură foaie, am pus un pic de umplutura la marginea foii de vita (aproximativ o linguriță și ceva).

Rulati cu atenție foaia pentru a închide, puneti sarmalele in oala mai mare, Puneti untura (fitini) peste sarmale, punem o farfurie peste sarmale ( sa nu se ridice la suprafata).

Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi sarmalele. Adaugam putina sare și acoperim oala cu capacul si se lasa sa se fiarba timp de aproximativ 75-90 de minute

Retrageți cratita de pe foc si luam farfuria care am pus-o peste sarmale.

Se pun oualele in blender si se amesteca bine

Punem oualele batute in castron adaugam zeama de lamaie si amestecam bine si apoi punem peste sarmale.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise