Se da carnea prin masina de tocat (sita mijlocie), se amesteca cu orezul spalat cu apa rece, cu marar tocat marunt, cu sare si piper.
Se oparesc foile de vita in apa cu bors, nu prea mult ca sa nu se rupa, se zvanta si li se taie coditele.
Se impacheteaza carnea in frunzele de vita, cu cat vor fi mai mici cu atat vor fi mai gustoase.
Se aseaza sarmalele in cerc intr-un vas pe fundul caruia s-a turnat uleiul si i s-a acoperit fundul cu cateva frunze de vita.
Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, bors si bulion pana se umple, se lasa la fiert la foc mic cca 80 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.
Se adauga restul de marar se pun foi de vita pe deasupra si se baga la cuptor pana scad si se rumenesc putin.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii