Ingrediente
1 varza murata, 5 cepe, 1 cana orez, 1 ardei gras rosu, 2 morcovii, 100 gr.bulion, 300 ml.ulei, 5 litri apa, 2 legaturi patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
21 voturi
Mod de preparare
Curatam toata ceapa o spalam apoi o taiem marunt dupa care o adaugam in uleiul incins,curatam morcovul il dam prin razatoarea mica apoi adaugam in tigaie amestecam ca sa nu se prinda adaugind putina apa,curatam ardeiul apoi il taiem marunt adaugam si pe acesta in tigaie,amestecam toate legumele apoi adaugam orezul ales si spalat,punem sare si piper dupa gust mai lasam pe foc 5 minute dupa ceia oprim focul,adaugam patrunjelul taiat marunt.
Luam varza murata o spalam si taiem frunzele pentru sarmale cat de mari dorim.
Ce nu este buna de impaturit sarmalele o tocam marunt o punem intr-o craticioara cu putin ulei sa o calim si putina apa o lasam 15 minute sa caleasca apoi adaugam bulionul o mai lasam 5 minute pe foc apoi oprim focul.
Luam foile de varza si umplutura din tigaie linga noi pe masa,o lingurita si incepem:luam foaia de varza in mina punem o lingurita de compozitie pe ea apoi incepem sa o impaturim,facem acest procedeu pina terminam compozitia.
Intr-o cratita mai mare punem varza calita pe fundul ei apoi incepem sa asezam sarmalele,dupa care punem apa pina deasupra lor dupa care le bagam la cuptor pina se fierb.
Coca Florea , 11 octombrie 2013
daca mai adaugi si cateva prune uscate fara samburi nu stii ce mananci
Adriana Maria Jianu , 11 octombrie 2013
le-am facut si astazi sunt pe foc
Adriana Maria Jianu , 25 septembrie 2013
sunt foarte bune pt. ca le fac si eu la zi de post
Crina-liliana Gruia , 25 septembrie 2013
daca sunt adaugate si niste ciuperci sau seminte de dovleac uscate si macinate sunt suuuper!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013
Si eu le-am admirat pentru felul in care arata. Felicitari, sunt si tare gustoase !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013
Ce frumoase sunt, fac si eu dar cu ciuperci. ma tenteaza reteta ta.
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010
Bine mai arata !
mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Foarte gustoase!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010
Minunate pentru post! Daca ar fi si niste ciuperci ...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010
Arata super.
Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010
Foarte bune si gustoase pentru post *****.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010
Foarte bine arata.Eu mai pun si ciuperci in amestec.