autor:

Eileen

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute in foi de varza

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Ingrediente
Ingrediente (50-60 buc.):, 0,5 kg carne amestec, 0,5 kg fleica, 300g slanina afumata (kaizer), 4 kg varza murata, 240g orez cu bob rotund, 0,5 kg ceapa, 200ml ulei, 200ml vin rosu sec, 125 gr bulion, O cutie rosii in bulion, marar cu tija, cimbru, boia, piper negru macinat, O legatura marar

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

28 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In ceapa aproape calita se adauga orezul bine spalat, mirodenii si 2 linguri de bulion. Se amesteca bine, se lasa cateva minute, apoi se da la rece.
Taiati carnea si dati-o prin masina de tocat impreuna cu bucatele fin taiate de kaizer.
Se amesteca impreuna cu orezul, se condimenteaza. Puteti pune mirodenii speciale pentru sarmale din supermaketuri, fara sare, daca varza este deja sarata. Se portioneaza varza, fara cotor, in bucati nu foarte mari. Aici puteti viziona un filmulet daca nu stiti cum sa impachetati sarmalele.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7XvlCiiygi4
Se fac gramajoare de carne, se impacheteaza.
Intr-o cratita lata si nu foarte inalta, se pun fire de marar (tulpina) pe fund, un rand de varza tocata apoi pe margine in forma de raza se pun sarmalutele. Mijlocul sa fie gol. La sfarsit se va umple cu varza tocata si bucati de kaizer. Deasupra sa fie varza tocata si frumos nivelat.
Se pune apa amestecata cu bulion cat sa acopere penultimul strat de sarmale. Se dau la foc iute in prima faza pentru 45 de minute apoi la foc mocnit (acoperit tot timpul) pentru o ora. Se adauga rosiile din bulion si vinul si se lasa pana carnea este facuta si varza moale. Puteti da si la cuptor pentru o jumatate de ora neacoperite.
Presarati marar tocat deasupra si serviti fierbinti cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste in ulei,peste care se pune orezul se lasa cateva minute

13 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza de post

Sarmalute in foi de varza de post

Intr-o tigaie mai mare punem 100 ml.ulei la incins. Curatam toata ceapa o spalam apoi o taiem marunt

21 voturi    15 comentarii
1h 50 min
Retete de post

  • 6 comentarii

  • Gabriela Albu , 19 decembrie 2013

    bunbunbunnnnnnnnnnnnnnn

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Mortaleeeeeeeeeeeeee!

  • Draguta Popa , 31 iulie 2013

    riquisimooooooo

    • George Dumitru , 03 iulie 2013

      Deliceossss!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

      Eu adaug bulion doar la cele impachetate in varza proaspata, pe cele cu varza murata nu le fac cu bulion. Mie imi plac tare mult, indiferent de varza(proaspata sau murata)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Sunt foarte bune, in orice moment, nu doar la sarbatori.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (50-60 buc.):
  • 0,5 kg carne amestec
  • 0,5 kg fleica
  • 300g slanina afumata (kaizer)
  • 4 kg varza murata
  • 240g orez cu bob rotund
  • 0,5 kg ceapa
  • 200ml ulei
  • 200ml vin rosu sec
  • 125 gr bulion
  • O cutie rosii in bulion
  • marar cu tija
  • cimbru
  • boia
  • piper negru macinat
  • O legatura marar

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

Mortaleeeeeeeeeeeeee!

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui impanat