Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Ingrediente

  • 800 g carne tocata amestec
  • 150-200 g orez
  • 30 foi de stevie
  • 1 ceapa
  • 100 g macris
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte prins(iaurt)
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Tocam marunt mararul.

Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper.

Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede.

Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija pentru ca se rup usor.

Intr-un vas uns cu putin ulei , punem un pumn de macris neoparit apoi montam sarmalutele, punem deasupra restul mararului tocat si macrisul.

Acoperim cu apa sarmalutele si le lasam sa fiarba la foc mic cam o ora.

Cand sunt fierte rasturnam peste ele laptele prins amestecat cu 50 ml apa si miscam cratita de toartele laterale sa ajunga laptele prins pina jos in cratita.

Lasam sa dea in clocot si sarmalutele sunt gata.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/sarmalute-in-foi-de-stevie-toitike.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise