Se pune soia la inmuiat de seara. A doua zi se fierbe foarte bine, in oala sub presiune sau in oala Zepter (se fierbe f.bine). Dupa ce s-a fiert se scurge de zeama si se face un piure din toata cantitatea.
Daca se foloseste soia la punga, se fierbe soia, se scurge de zeama.
Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare, se toaca ardeiul gras si se pun toate intr-o cratita pentru a se cali putin.
Se adauga orezul, se pune apa, se umfla orezul bine, dupa care se adauga piureul de soia. Se amesteca bine si se adauga bulion sau rosii date pe razatoare. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi, dupa ce se raceste putin amestecul se pot umple foile de vita.
Se aseaza intr-o cratita sarmalele, se pune printre randuri piper, foi de dafin si bulion. Se adauga apa si se dau la cuptor.
Se servesc calde sau reci cu smantana sau iaurt deasupra.
Ies foarte bune.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii