Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Ingrediente

  • - o varză murată (mai micuţă)
  • - 10 linguri de orez
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 2 legături de ceapă verde (1-2 buc ceapă uscată)
  • - mărar congelat (o legătură proaspăt)
  • - 150 g ciuperci tăiate la borcan(în saramură)
  • - un morcov măricel
  • - sare, piper, boia dulce, cimbru, tarhon după gust
  • - 3 buc foi de dafin
  • - 15 boabe piper negru
  • - bulion, suc de roşii
  • - ardei gras congelat cubuleţe ( 2 buc. ardei proaspăt)
  • - roşii congelate (4-5 roşii proaspete)
  • OPŢIONAL PUTEŢI ADĂUGA ÎN COMPOZIŢIE ŢELINĂ, NUCI ŞI STAFIDE

Mod de preparare

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase.

Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în apă rece de la oră până la câteva ore în funcţie de gust sau de cât de acră şi de sărată este varza.

Ceapa se curăţă,se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe ,mărarul se toacă mărunt iar, morcovul se dă pe răzătoarea mică. Ciupercile se toacă foarte mărunt. Peste orezul ales şi spălat bine se pun ceapa, morcovul, ciupercile ,se adaugă uleiul şi se călesc cca 10 minute amestecând mereu.Din când în când se toarnă cca 100 ml apă caldă amestecată cu 1-2 linguri de bulion sau 100 ml suc de roşii. Se sărează şi condimentează după gust.După ce se opreşte focul se adaugă mărarul tocat , se amestecă şi se lasă la răcit.Cu această compoziţie se umplu foile de varză.

Foilor de varză li se taie cotorul, tăindu-se în 2, 3 bucăţi în funcţie de cât de mari sau de mici doriţi să faceţi sarmalele. Foile şi bucăţile de varză rămase se toacă mărunt şi se aşează atât pe fundul vasului cât şi printre rândurile de sarmale. Tot printre rândurile de sarmale se presară cubuleţe de ardei, boabe de piper şi foi de dafin.Deasupra ultimului strat de sarmale se aşează jumătăţile de roşii şi varza tocată rămasă. Se toarnă 1 ,5 l lichid (un amestec de apă caldă , suc de roşii şi bulion după gust). Dacă vă plac mai zemoase puteţi adăuga cca 2 l lichid. Se închide capacul şi se fixează programul STEW timp de 1 h şi 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise