Sarmalute cu foi de vita

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50-60 de fruze tinere de vita de vie
  • 1 kg carne macra(amestec carne de porc si vita)
  • 4 cepe mari
  • 2-3 linguri de orez
  • 1 felie de paine
  • 3 linguri de untura
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi marar tocat
  • 1/2 l bors
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare

Acum este primavara si frunzele de vita tinere sunt numai bune de a inveli sarmalutele.

Carnea se toaca impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, o legatura de marar, piper si sare dupa gust si celelalte 3 cepe calite in 2 linguri de untura pana incep sa se ingalbeneasca. Se amesteca totul bine.

Foile de vita se spala in cateva ape si se oparesc. Apoi se infasura sarmalele.

Pe fundul cratitei in care le vom fierbe punem o lingura de untura.Fiecare rand de sarmale asezat in cratita se presara cu mult marar, iar ultimul rand se acopera cu foi de vita. Se pune putina sare si borsul ca sa acopere sarmalele(daca e nevoie se mai adauga apa pana ce se acopera sarmalele).Se fierb pe ochiul de la aragaz (cratita acoperita) la foc mic. Cand sunt aproape gata se dau la cuptor, ca sa scada bine zeama.

Se servesc cu smantana sau cu iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise