Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, adaugam cutia cu rosii pasate si pasta de ardei. Condimentam cu sare,piper,boia,cimbru si dupa cateva minute si orezul spalat. Amestecam totul sa fie bine omogenizat,mai potrivim de gust,pentru cine doreste poate pune si verdeata tocata marunt (eu, la sarmalutele cu varza, nu pun verdeata),oprim focul si lasam umplutura sa se odihneasca si sa se mai intareasca 30 min. In acest timp,pregatim frunzele, le desprindem de pe cotorul verzei,le taiem nervura groasa. Daca varza e sarata,tinem frunzele putin in apa rece;
In vasul pregatit,punem 3-4 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata marunt, apoi punem sarmalutele. Dupa ce am umplut vasul cu sarmalute,acoperim cu varza tocata,rasturnam sucul de rosii,apa,punem deasupra un capac mic sau o farfurie si lasam vasul la cuptor la foc mic 1 ora, verificand din cand in cand lichidul din vas in caz ca mai e nevoie. Dupa ce sunt gata, le servim cu mamaliguta.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii