sarmalute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
sarmalute

Ingrediente

  • 50 frunze de vita-de-vie
  • 400gr carne porc
  • 3 morcovi
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 1/3 pahar orez
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1/2 pahar bors de tarite
  • 2 pahare bulion de carne
  • verdeturi
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete, se amesteca cu orezul si legumele prajite putin cu pasta de rosii, cu verdeata tocata, sare, piper.

Frunzele se oparesc putin in apa cu sare.

Se umplu frunzele cu amestecul obtinut in asa fel ca sarmalutele sa aiba forma conica.

Se pun intr-o oala, se toarna bulion de carne (gaina),bors de tarite, se acopera cu un capac si se fierb 1-1,5ore. Se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise