Sarmale traditionale in foi de varza murata. Reteta simpla si savuroasa

Sarmale traditionale in foi de varza murata – o reteta autentica, simpla si savuroasa! Afla cum sa pregatesti cele mai gustoase sarmale cu carne tocata, orez si condimente, gatite lent pentru o aroma desavarsita.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale traditionale in foi de varza murata. Reteta simpla si savuroasa

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • 1 varza mare murata
  • 1 kg de carne de porc (mixta sau la alegere)
  • 1 ceapa mare
  • 100-150 g orez
  • 150 ml bulion de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingura de marar uscat
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • In plus:
  • 200-300 ml suc concentrat de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 crengute de marar uscat
  • 1 crenguta de cimbru uscat

Mod de preparare

Intodeauna mi-au placut sarmalele, mai ales cele in foi de varza murata. Reteta mea este una simpla, foarte gustoasa si usor de preparat.

Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt, orezul si celelalte ingrediente mentionate mai sus. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si o lasam la odihnit pana cand preparam varza.

*De obicei se pune 10% orez la 1 kg de carne. Noua ne place cu ceva mai mult orez, asa ca eu pun 15%, adica 150 g orez la 1 kg de carne tocata.

*Gustati varza murata sa nu fie prea sarata sau prea acra. In acest caz, desfaceti frunzele una cate una si puneti-le intr-un bol cu apa cateva ore.

Taiem frunzele, in functie de marime in doua sau trei bucati. Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele puneti cateva linguri de ulei sau de untura si crengutele de marar si cimbru uscat.

Infasuram sarmalele si le asezam frumos in vas. Deasupra fiecarui rand punem suc de rosii si cate o frunza de dafin. Continuam asa pana am terminat carnea.

*Daca doriti, printre randuri puneti cateva feliute de afumatura. Eu toc si un pic de varza si o pun deasupra.

Turnam apa cat sa acoperim sarmalele putin.

Fierbem sarmalele in cuptor, la 170 de grade C pana cand lichidul scade iar sarmalele sunt bine gatite si frumos rumenite.

Incearca si reteta de sarmale cu afumatura, salata de varza murata sau varza a la Cluj. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise