Trebuie sa recunosc dragi prieteni de pe gustos ca la aceasta reteta nu am facut decat pozele.Reteta a facut-o sotia mea,care este o adevarata experta in sarmale.
Se scoate cotorul de la capatina de varza punem o oala cu apa la fiert in care am pus sare si otet dupa gust si oparim varza. Frunzele de varza oparite le punem in alt vas in care asezam o legatura de marar si cimbru verde peste care turnam apa in care s-a oparit varza.Se pune un capac peste vas si se lasa pana a doua zi.Asa varza are un gust mai bun.
Piciorul de porc se spala si se fierbe in apa cu sare si se lasa sa se raceasca.
Calim ceapa in ulei dupa care adaugam boia dulce,orezul spalat bine,carnea tocata,bulionul dupa gust,verdeturile tocate marunt si cimbrul uscat.Condimentam dupa gust.Sarmalele le inpachetam mai micute.Intr-o oala punem piciorul de porc in centru si cladim sarmalele in jurul lui.Turmam peste sarmale apa in care a fiert carnea pana la nivelul sarmalelor.Le acoperim cu foi de varza si varza tocata marunt peste care punem bulion.Asiguram sarmalele sa nu iasa cu o farfurie peste ele.Si se servesc cu paine proaspata de casa(ca la Bistrita cu branza pe deasupra)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii