SARMALE IN FOI DE VITA

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(porc sau vita)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de delicat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 200 g slaninuta sau costita
  • 1 pahar bulion
  • 150 g untura alba
  • foi de vita de vie
  • 1 ou
  • 1 varza alba dulce mare tocata
  • 1 l bors
  • smintina

Mod de preparare

Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.

Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.

Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.

Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin. Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.

Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.

Se servesc calde cu smintina si mamaliguta. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise