Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata.
Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai moale, cu atat fierbe mai repede. Daca nu puneti apa, sarmalele vor iesi tari. Se amesteca bine.
Se oparesc bine frunzele de vita de vie. Apoi pe fiecare frunza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta.
Intr-o cratita adanca unsa cu putin ulei, se asaza pe marginile vasului frunze de vita, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, iar la urma lasam un loc in mijloc pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit, pana se fierb bine (pentru aprox 1 h-1h si 30 minute). Cantitate obtinuta: aprox 48 de sarmalute.
Se servesc cu smantana.
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/sarmale-in-foi-de-vita-2016.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii