Sarmale In Foi De Vita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmale In Foi De Vita

Ingrediente

  • - foi de vita in saramura
  • - 500 g carne tocata de vita
  • - o ceasca de orez
  • - 2 felii paine inmuiate in lapte
  • - o ceapa potrivita
  • - 2 oua
  • - o conserva rosii in bulion
  • - cateva felii kaizer (optional)
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-un castron incapator adaugati carnea tocata, ouale, ceapa data prin razuitoarea mare si scursa de excesul de lichid, orezul, feliile de paine inmuiate in lapte si un praf de sare si piper. Motivul pentru care adaug paine inmuiata in lapte este ca dupa cum stiti carnea de vita nu are prea multa grasime si painea o face mai pufoasa si nu se intareste la fiert. Amestecati totul bine pana se formeaza o compozitie omogena. Daca foile de vita sunt sarate nu adaugati sare in carne. Eu cateodata mai adaug si putin morcov.

Intindeti foaia de vita pe un tocator sau o farfurie intinsa, adaugati o lingura de carne tocata si infasurati sarmaua usor sa se rupa foaia. Impingeti usor cu degetul excesul de foaie de vita la ambele capete formand o adancitura in mijloc.

Acoperiti fundul unei cratite cu un strat de foi de vita apoi asezati sarmalele in picioare de jur imprejur. Dati conserva de rosii printr-o sita sa eliminati semintele si cotoarele apoi turnati sucul obtinut peste sarmale impreuna cu kaizerul tocat cuburi. Adaugati apa cat sa acopere totul.

Asezati un strat de frunze de vita peste sarmale apoi acoperiti oala cu un capac. Fierbeti la foc mic pentru 30-40 de minute sau pana ce frunza de vita si carnea s-au fiert.

Serviti calde cu smantana si mamaliguta (eu nu am mai avut rabdare sa fac si mamaliga).

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise