Sarmale in foi de varza murata

Reteta de sarmale in foi de varza murata. Sarmale in foi de varza murata reteta delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza murata

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • 1 varza mare murata
  • 1 kg de carne de porc (mixta sau la alegere)
  • 1 ceapa mare
  • 150 g orez
  • 150 ml bulion de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingura de marar uscat
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • In plus:
  • 200-300 ml suc concentrat de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 crengute de marar uscat
  • 1 crenguta de cimbru uscat

Mod de preparare

Intodeauna mi-au placut sarmalele, mai ales cele in foi de varza murata. Reteta mea este una simpla, foarte gustoasa si usor de preparat.

Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt, orezul si celelalte ingrediente mentionate mai sus. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si o lasam la odihnit pana cand preparam varza.

*Gustati varza murata sa nu fie prea sarata sau prea acra. In acest caz, desfaceti frunzele una cate una si puneti-le intr-un bol cu apa cateva ore.

Taiem frunzele, in functie de marime in doua sau trei bucati. Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele puneti cateva linguri de ulei sau de untura si crengutele de marar si cimbru uscat.

Infasuram sarmalele si le asezam frumos in vas. Deasupra fiecarui rand punemi suc de rosii si cate o frunza de dafin. Continuami asa pana am terminat carnea.

*Daca doriti, printre randuri puneti cateva feliute de afumatura. Eu toc si un pic de varza si o pun deasupra.

Turnam apa cat sa acoperim sarmalele putin.

Fierbem sarmalele in cuptor, la 170 de grade C pana cand lichidul scade iar sarmalele sunt bine gatite si frumos rumenite. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise