Sarmale in foi de varza murata

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza murata

Ingrediente

  • Aceasta reteta, este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, care aminteste de mama si de bucataria ei, de copilarie si de perioadele fericite si fara de griji.
  • 750 grame de carne porc si vita, tocata
  • 100 grame de sunca de porc, afumata
  • 200 grame de orez, bob rotund
  • 4 cepe mari
  • 3 linguri bulin
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov mare, ras prin razatoarea mica
  • 1 ou
  • 2 legaturi de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de piper negru, proaspat macinat
  • 1 lingurita de sare
  • varza murata
  • smantana
  • malai pentru mamaliguta

Mod de preparare

Carnea de vita si cea de porc o dau prin masina de tocat carne prin sita mare. Orezul il spal bine, bine si il pun la umflat. Il scurg, il clatesc cu apa rece si apoi il adaug peste carnea tocata. Sparg un ou, macin piper negru si toc verdeata marunt. Amestec totul cu o lingura din lemn. Tai foarte marunt toata ceapa, si o calesc in uleiul incins in care am pus si sunca afumata taiata cubulete. Sunca este fara sorici. Soriciul il tai suvite si-l pun la fiert , pe fundul cratitei.Torn 3 linguri de bulion si mai las 3 minute la foc potrivit. Rastorn totul in vasul cu carne si potrivesc de sare. Ei acum incepe lucrul de migala pentru cine face sarmalele mici. Eu le fac mai mari asa ca umplu foile de varza si le rasucesc repede. Le numar cand le asez. Fac cam 30 de sarmale, asezate cuminti pe 2 randuri. Acopar cu varza tocata si pun 3 crengute de cimbru. Eu le fierb in cuptor la foc mic, 2 ore. Prima ora sub capac apoi il iau si ele capata o culoare aurie, in urmatoarea ora. Le servesc cu smantana, mamaliguta calda si ardei iuti.

Timpul este calculat fara timpul de fierbere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise