Sarmale in foi de varza

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale in foi de varza

Ingrediente

  • 500 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 pahar cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1 varza alba;
  • 1 lingurita de bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.
  • 1 lingurita de sare de lamaie (la 4 litri de apa)

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul, iar dupa 2 minute se ia de pe foc. Nu se lasa la fiert acum, caci vor avea destul timp mai tarziu.

Daca nu aveti varza murata, se procedeaza astfel: se scoate cu grija cotorul de la varza. Se pune apa la fiert intr-o oala de 4 litri cu sare si sare de lamaie. Se scufunda varza si se lasa cam 5 minute sau pana devine sticloasa. Veti sti ca este fiarta cand se desprind usor frunzele. Le lasam la racit. Daca nu va incape varza in craticioara (ca in cazul meu), scufundati frunzele pentru a le opari. Sunt gata cand devin sticloase.

Se amesteca cele 500 g de carne tocata cu orezul, ceapa, condimentele si bulionul. Adaugam o ceasca de apa, daca este nevoie. Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Cantitate obtinuta: aprox 50 de sarmalute (dar depinde de marimea frunzelor de varza).

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise