Sarmale de post in foi de vita

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post in foi de vita

Ingrediente

  • 1 cana si 1/2 orez
  • 1 borcan mic ciuperci champignon
  • 1 borcan mic ghebe in sare
  • 4 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 cana ulei
  • bors
  • 1 canita suc de rosii

Mod de preparare

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.

Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.

Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.

Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa 5 minute, apoi adaugam morcovul.

Taiem rondele ceapa verde si o punem peste amestecul de mai sus.

Le lasam sa se inmoaie putin, punem pasta de tomate, mai lasam 2 minute si tragem cratita de pe foc.

Intr-un bol rasturnam amestecul de ceapa, ciupercile, buretii, pasta de gogosari cu kapia si orezul spalat.

Verdeata o tocam marunt si o adaugam peste.

Condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat.

Toate acestea le amestecam foarte bine.

Intr-o oala punem putina apa cu sare si bors.

O asezam pe foc si cand incepe sa fiarba, trecem cateva secunde prin ea frunzele de vita, spalate.

Acestea le asezam apoi intr-un bol si le lasam sa se racoreasc putin.

Impaturim sarmalutele, (va las un link, cu un video, cu o metoda de impaturit sarmalute: https://www.youtube.com/watch?v=pZejTRl0PPQ) asezam cateva frunze pe fundul oalei de lut, o crenguta marar verde, apoi sarmalutele. Oala de lut, inainte sa o folosesc, o tin cu apa cateva ore.

Deasupra punem sucul de rosii, asezam iar cateva frunze si acoperim cu apa.

Punem capacul, le introducem in cuptor, pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Lasam sarmalutele in cuptor circa 3-4 ore pana sunt fierte.

Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.

Sunt o mare bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise