. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :)
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5 minute apoi oprim focul.
3. Varza tocata o frecam cu sare si o lasam asa cateva minute, apoi o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. Peste acestea punem orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.
4. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.
5. Intr-un vas punem putin ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la foc potrivit 2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.
6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele.
Nota!
Daca le vreti sanatoase renuntati la ulei. ;)
S-aveti pofta!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii