Spalam si curatam toate legumele dupa care le tocam marunt.
1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt.
2. Într-o cratiță, punem uleiul la încins, iar peste acesta adăugăm morcovul și ceapa tocată. Lăsăm totul la călit pentru 3 minute, după care adăugăm și orezul, respectiv sucul de roșii. Lăsăm pe foc pentru aproximativ 5 minute.
3. Într-un vas mare punem peștele tocat, adăugăm compoziția călită și celelalte ingrediente necesare.
4. Condimentăm cu sare și piper după gust sau folosim din comerț un condiment gata preparat pentru sarmale.
5. Începem să formăm sarmalele, învelind compoziția în frunze de varză proaspătă sau murată, în frunze de viță de vie sau hrean ( cum am făcut eu).
6. Cei 5 peștișori de ROȘIOARĂ, îi curățăm și condimentăm după bunul plac, eu doar i-am sărat și am pus în interiorul lor felii de lâmâie, i-am învelit pe fiecare în parte în hârtie de copt, după care i-am așezat frumos la fundul cratiței în care am fiert sarmalele.
7. În cratița în care fierbem sarmalele, se pune un strat de varză murată tocată, adăugăm peștișorii înveliți în hârtia de copt, după care așezăm frumos sarmalele. Printre sarmale, se adaugă un pește afumat, eu am folosit macrou afumat, care are rolul de a-i dat acel gust deosebit de afumătură.
8. Acoperim totul cu frunze de varză, se adaugă 3-4 linguri de ulei, apoi completăm cu apă cât să acoperim totul. Se pun la foc mediu pentru aproximativ 1 ora și 30 de minute.
Sunt deosebit de delicioase și potrivite pentru SEZONUL CALD, având în vedere că nu sunt grase, au un gust delicios și reci, se pot servi cu pâine sau mămăliga caldă, respectiv pastă de usturoi și/ sau ardei iute.
Poftă bună!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii