autor:

anuta

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
1 varza murata, 1,5 kg carne tocata de curcan, 1 cescuta de orez, 1 ceapa, sare , piper, cimbru uscat, pasta de tomate, ulei de masline, foi de dafin, afumatura de porc (costita), verdeata (marar si patrunjel)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale, iar mijlocul se pastreaza pentru tocat.
Carnea tocata se amesteca bine cu verdeata tocata fin, cu ceapa taiata marunt, cu orezul, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si cimbrul si un pic de pasta de tomate, 2 -3 linguri de ulei de masline. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare frunza de varza, se ruleaza si se strang bine la capete (se indeasa capetele usor, cu degetul, in interiorul sarmalutei, se asaza una langa alta intr-un vas, de preferat lut sau tuci, se pune intre ele si cate o bucata de afumatura, deasupra sarmalutelor se pune un strat subtire de varza tocata (ramasa din mijlocul verzei murate), se dilueaza 2 linguri de pasta de tomate cu apa si un pic de ulei si se toarna peste sarmal cat sa le acopere putin. Se pun si 2-3 foi de dafin si se dau la cuptor, la foc domol, pana se rumenesc, cca. 45 de minute.
Se servesc calde!!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1,5 kg carne tocata de curcan
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ceapa
  • sare 
  • piper
  • cimbru uscat
  • pasta de tomate
  • ulei de masline
  • foi de dafin
  • afumatura de porc (costita)
  • verdeata (marar si patrunjel)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon