Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata, se spala, varza se lasa putin in apa rece, se aleg frunzele si se taie cotoarele, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiul mare, ciupercile se taie marunt.
Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul ras si lasam pana ce se inmoaie.
Adaugam ciupercile si lasam pana ce scade zeama lasata de ele. Apoi, adaugam orezul spalat in 2-3 ape , condimentam cu sare, piper, marar si cimbru si lasam sa se caleasca, pana ce devine usor transparent.
Adaugam doua linguri de rosii taiate cuburi in suc propriu si o lingura de pasta de ardei.
Apoi soiaua, bine scursa de apa, amestecam si lasam 1-2 min pe foc, apoi luam deoparte.
Acum urmeaza sa asamblam sarmalutele, se ia cate o frunza de varza, se pune o gramajoara de compozitie si se impacheteaza, acum impachetatul las la atitudinea voastra, le puteti face si palni, eu le fac in forma de galuscute :).
Se ea un vas termorezistent, se unge cu o lingura de ulei, asezam sarmalutele, mie mi-au incaput toate, nu a fost nevoie sa le suprapun, am presarat cu cimbru si marar, am turnat bulionul si am completat cu apa sa acopere sarmalutele si am bagat la cuptor, asta nu inainte sa asez o folie de aluminiu ( sa nu deie afara si sa stropeasca cuptorul, doar se aseaza , nu se acopera ermetic)
Am lasat la cuptor o ora pana ce au scazut aproape toata zeama.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii