Sarmale cu hrisca si ghebe

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu hrisca si ghebe

Ingrediente

  • * 150 g hrisca
  • * 300 g ghebe
  • * 2 cepe
  • * 2 morcovi
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * frunze de varza murata
  • * frunze de vie
  • * cimbru verde
  • * ulei de floarea soarelui
  • * sare
  • * piper

Mod de preparare

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie.

Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov. Se adauga hrisca, sucul de rosii, sarea, piperul se amesteca bine. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.

Se invelesc sarmalele, se pun intr-o oala de lut, se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora . Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise