Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt ceapa si se pune sa se rumeneasca cu o lingura buna de untura. Se adauga 2-3 linguri de jumari ramase de la topitul unturei sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele, dupa ce au fost bine spalate si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau deoparte, sa se racocoreasca putin. Se pune sare si piper. Se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se aseaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri cateva sorice afumate si fierte. Se toarna apa, sau bors, cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, vreo doua ore. Sunt mai gustoase incalzite.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii