Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape. Se desfac foile de varza. Frunzele exterioare se arunca daca e nevoie. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Se aleg frunzele pentru impachetat sarmale, iar celelalte se taie si se vor adauga pe langa. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei in forma de triunghi sau le puteti lasa intregi, in functie de cum vreti sa le formati.
Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Ciupercile se curata si se toaca marunt. Ceapa si morcovul se călesc în ulei incins aproximativ 5 minute. Se adauga ciupercile, sare, piper, marar, cimbru. Se mai lasa cateva minute si se adaugă orezul. Apoi se adauga pasta de ardei iuti.
Dupa ce umplutura pentru sarmale s-a mai racorit, se umplu foile si se împachetează,formand sarmale de marime medie. Intr-o oala se pune un strat din varza tocata si apoi se aseaza incet sarmalele.
Se acopera si pe deasupra cu un strat din varza tocata si se se asezonează cu sare, cimbru și mărar. Se pune apa cat sa depaseasca peste sarmale cu 2 centimetri inaltime. Se fierb la foc mic 1h-1.30h.
Se poate adauga, in apa in care fierb sarmalele ,si foaie de dafin. Se poate servi cu mamaliga si smantana.
Poftă bună!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii