Veti spune ca sarmalele mele sunt la fel ca ale altor gospodine..poate..dar eu nu stiu de fapt sa fac sarmale;le prestez doar anual,ies niste monstri sarmalosi,dar infinit mai gustoase decat ce mananc in vizite la prietene.Varza o aleg,spal frunzele,toc la robot miezul.Orezul il spal sub jet continuu de apa pana nu mai are pic de amidon si il pun la calit cu cepele si morcovul maruntite tot la robot;amestec apoi carnea tocata cu orezul si cepele,pun condimentele enumerate dupa gust si amestec jumatate de cutie de rosii in bulion robotite si ele in prealabil;incep sa modelez monstrii sarmalosi si ii asez pe fundul oalei de lut tapetata cu o parte din miezul tocat,alternand cu bucati de carnati,scarita si kaiser,pana se umple vasul pe 3 sferturi;acopar cu restul de miez tocat si las oala la rece peste noapte;a 2-a zi fac un sos din restul de rosii ciopartite din bulion,vin alb,vegeta,apa,cimbru,piper negru boabe si torn peste sarmale ,introduc oala in cuptor 20 min cu usa intredeschisa la 150 grade,apoi inchid usa cuptorului si le tin cca 3 ore cu o tava sub oala pentru a evita o catastrofa casnica;le servesc cu kefir si cu ardei iute.Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii