Sarmale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Sarmale

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 2-3 linguri bulion
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • marar uscat
  • piper boabe

Mod de preparare

Puneti intr-un castron carnea, puneti peste ea ceapa data prin razatoare si orezul spalat inainte.

Peste compozitie puneti putina apa cat sa fie un pic mai moale (cam jumatate de ceasca).

Apoi punem bulionul si amestecam.

La sfarsit punem condimentele, sarea si o bagam un pic la frigider sa se inchege.

Cat timp sta carnea la frigider pregatim foile de varza.,desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase (in cazul in care varza este mai mare taiati frunzele in 2, astfel incat toate frunzele sa fie cam de aceeasi marime), puneti foaia de varza pe un tocator, luati cu o lingura carne si rulati foaia de varza in jurul carnii, in forma circulara, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.

Din varza ramasa tocati marunt si puneti pe fundul vasului in care fierbeti sarmalele,apoi puneti un rand de sarmalute peste varza,puneti cateva boabe de piper si marar uscat peste ele.

Repetati procedura pana terminati de pus sarmalele in vas,iar deasupra puneti foi de varza cat sa acopere toate sarmalele.

Puneti in vas apa amestecata cu 2-3 linguri bulion cat sa acopere sarmalutele si puneti la fiert pe aragaz la foc mic cam 30 min.

Apoi dati la cuptor pana se fierb,dar va mai uitati la ele in acest timp si rotiti vasul de fiecare data si mai puneti apa daca scade prea mult.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise