Sarmala surpriza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg ceapa
  • 1/2 kg ulei
  • 100 g orez
  • 2 morcovi
  • pasta tomate
  • 200 g ciuperci
  • 200 g carne de porc
  • 200 g carne de vita
  • 200 g piept de pui
  • 200 g piept de curcan
  • 100 g costita
  • sare, piper,crengute de cimbru, marar,foi de dafin
  • Varza murata

Mod de preparare

Ceapa tocata se caleste in ulei incis, se adauga morcovul dat pe razatoare, orezul, pasta de tomate(pentru cateva minute)condimente, marar.

Se imparte compozitia in 5 castroane. In fiecare castron se adauga cate un fel de carne respectiv ciupercile.Vor fi 4 feluri de sarmale cu carne si un fel de sarmale cu ciuperci.

Costita se portioneaza in batonase de 2 cm lugime.

Se invelesc sarmalutele mici.In fiecare sarmala se adauga cate un baton de costita.Intr-o foaie mare de varza se asaza 5 sarmalute(cate una din fiecare),se asaza in oala, se intercaleaza crengute de cimbru si foi de dagfin si se fierb la foc mic in cuptor.Se servesc fierbinti, cu mamaliga si smantana.

Dupa placere se pot intercala si felii de costita afumata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise