Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta.
Intr-o cescuta puneti la inmuiat stafidele, spalate cu apa calda, cu vinul alb.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si frigeti ceapa taiata solzisori pina cind devine transparenta. Adaugati otetul, boabele de piper si cuisoarele si lasati citeva minute sa fiarba.
Dati pestele prin faina si in alta tigaie puneti uleiul de prajit si frigeti sardinele pe ambele parti.
Puneti-le pe o hartie absorbanta si sarati-le.
Intr-un vas destul de inalt incepeti sa creati straturi de sardine si ceapa in acest mod: primul strat este de sardine, apoi presarati semintele de pin si stafidele dupa care adaugati ceapa fara zeama. Faceti un alt strat de sardine, seminte de pin si stafide si iar ceapa. Continuati in acest mod pina terminati sardinele. Ultimul strat trebuie sa fie de ceapa. La sfarsit adaugati zeama ramasa de la sosul de ceapa.
Lasati sa se raceasca bine apoi acoperiti cu o folie de aluminiu si bagati la frigider pina a doua zi.
Sardinele sunt foarte bune dupa doua zile dar pot fi consumate si dupa 24 ore. Se consuma reci.
Se serveste cu vin alb sec foarte rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii