Sardine cu busuioc si pasta de masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sardine mari
  • 2 cesti ulei de masline
  • 1 ceasca faina
  • 2 cesti pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 6 masline negre tucate marunt sau o lingura pasta de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat marunt
  • 1 lingurita ardei rosu dulce tocat marunt

Mod de preparare

Se aleg sardine mari si se indeparteaza capetele.

Se spala bine, se sareaza si se lasa sa se usuce complet.

Se despica sardinele pentru a li se scoate oasele.

Se amesteca pasta de masline (sau maslinele tocate)cu ardeiul tocat fin si busuiocul, cu acest amestec, se umple sardinele.

Se dau pe rind prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Se incinge bine uleiul si se rumenesc sardinele pe ambele parti. Se servesc cu multa zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise