Sarbusca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Sarbusca

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • – 1 kg cartofi noi (pot fi si vechi)
  • – 2 morcovi mari
  • – 2 cepe potrivite
  • – 1 ardei gras rosu
  • – 3 linguri de ulei
  • – 2 oua
  • – 500 g smantana
  • – 100 g fidea (optional)
  • – sare,piper dupa gust
  • – 2 l zer de oaie
  • – 1 legatura loboda rosie
  • – 1 legatura leustean
  • – 1 legatura patrunjel
  • – 1 legatura marar

Mod de preparare

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar cei de marime mica nici nu se mai taie, se lasa intregi. Daca cartofii sunt vechi, se curata si se taie in cuburi. Morcovii se curata si se taie marunt. La fel si ardeiul gras se spala si se taie cubulete. Intr-o oala de 6 l se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul in 3 linguri cu ulei. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga ardeiul gras. Se lasa 2-3 minute apoi se adauga apa fierbinte cat sa-i cuprinda cu 3 degete mai sus. Eu am adaugat si 3 linguri de zarzavat pus la sare (este optional). Intre timp cei 2 l de zer de oaie se pun intr-o oala la fiert. In acelasi timp se spala verdeata si se taie marunt. Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care au inceput sa fiarba legumele se adauga cartofii. Daca vrem ca sarbusca sa iasa mai subtire se mai adauga apa fierbinte cat doriti. Cand cartofii sunt fierti se adauga fideaua. Dupa 8-10 minute se adauga tot zerul de oaie si zarzavatul taiat marunt. Se da gust de sare si piper. Galbenusurile de ou se amesteca cu smantana si putina sarbusca fierbinte si se toarna in oala. Se mai lasa sa clocoteasca 2-3 minute. Se ia oala de pe foc si se presara deasupra putin leustean taiat marunt (leusteanul este ingredientul secret). Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise