Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saratele de post cu masline

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 100 gr de masline taiate felii -verzi sau negre
  • 1 lingurita de condiment ptr pita
  • 2 pahare si aproape jumatate de apa
  • susan dupa gust

Mod de preparare

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana se formeaza un aluat.

Framantam si adaugam maslinele, framantam cateva minute si il lasam acoperit cam jumatate de ora.

Taiem aluatul in 4-5 bucati si din fiecare bucata intindem o foaie de aluat subtire, o stropim cu putina apa si presaram susan si o transferam pe o tava de cuptor tapetata cu hartie si o taiem fasii. Pe aluatul din tava pana il taiem, il presaram cu mirodenii dupa dorinta ca sa fie picant si gustos.

Se coc la 180 de grade C, 10-15 minute pana se auresc bine.

Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie etansa.

Sunt foarte bune la rontaiala la un pahar de bere si sant vegane sau de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise