Saratele cu branza si chimen la presa – fragede si aromate

Descopera reteta perfecta pentru saratele cu branza si chimen la presa! Fragede, crocante si pline de aroma, aceste gustari sunt ideale pentru orice ocazie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Saratele cu branza si chimen la presa – fragede si aromate

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 250 g unt sau 200 g untura
  • 250 g branza telemea sarata
  • 100 g smantana grasa
  • chimen

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu untul sau untura pana obtinem frimituri de aluat. Adaugam branza data pe razatoare cu ochiuri mici, se incorporeaza ouale, chimenul si smantana.

Daca branza nu este suficient de sarata, mai puteti adauga sare. Iar daca aluatul este prea tare, mai adaugati smantana.

Se framanta un aluat mai tare. Nu framantati excesiv!

Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi.

Se fac bilute cam cat o nuca si se introduc in presa.

Presa se tine pe ambele parti pe flacara de la aragazm pana cand saratelele se rumenesc pe ambele parti.

Incercati si reteta de saratele cu branza, saratele din foietaj sau saratele rapide. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise