Saratele

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
redusa
Saratele

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica de prin anul 1984;de atunci o fac des.
  • -350 g faina
  • -250 g margarina f.moale
  • -1 lingurita de sare
  • -lapte cit cuprinde
  • Deasupra se foloseste 1 ou,sare cit mai mare(zgronturoasa) si chimen.

Mod de preparare

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit.

Se lasa de seara pina dimineata,intr-un loc rece.

A 2-a zi,se intinde cam de 3 mm,se taie saratele(saleuri),cam de 10-12 cm lungime si cca 1,5 cm,latime.

Se ung (pe suprafata de lucru) cu un ou batut(cu putina sare si piper),apoi,se presara(tot pe suprafata de lucru) cu sare mare si chimen.

Pe urma,se aseaza pe o tava neunsa si se dau la cuptor,la foc mediu, cca 20-25 minute.Trebuie sa fie putin rumene.

Se scot din tava fierbinti(cind se racesc,se rup).

Se servesc reci.

Eu am facut o portie si jumatate.Asa fac, de obicei.

Timpul de preparare e lung,are si noaptea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise