Saramura de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Saramura de pui

Ingrediente

  • - un pui;
  • - 6 rosii;
  • - 6 ardei grasi;
  • - un ardei iute;
  • - 2 l de apa;
  • - 50 ml otet de mere;
  • - 5-6 catei de usturoi;
  • - 2 linguri pasta de rosii;
  • - piper;
  • - patrunjel verde;
  • - sare mare.

Mod de preparare

1. Se portioneaza puiul, se spala si se lasa la scurs.

2. Se coc rosiile si ardeii pe gratarul pentru legume.

3. Se pune apa la fiert, iar cand fierbe se adauga ardeiul copt taiat marunt, rosiile coapte tocate, usturoiul maruntit, pasta de rosii. Se aduce din nou la fierbere, se lasa 5 minute la foc mic si se adauga un ardei iute tocat, otetul, patrunjelul verde si piperul. Se mai lasa 5 minute si se opreste.

4. Pe grill, se pune un strat gros de sare, se incinge si se pun bucatile de pui. Se frig bine pe toate partile, apoi se scutura de sare si se introduc in saramura fierbinte.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise