Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate,chiar pe mijlocul pieptului,spatele ramanand intreg.
Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare,iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa,morcovul,albitura , telina si se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa dea in clocot.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca,dupa care se scoate puiul,se unge bine cu ulei, se condimenteaza si se coace pe gratar sau la grill pana se rumeneste frumos pe ambele parti.Gratarul se unge cu unt de preferinta. Cand puiul este gata rumenit se aseaza intr-un vas,se toarna saramura fierbinte peste el si se serveste cu mamaliguta.
Din zeama de carne,ceapa,morcov,albitura si telina puteti prepara o supa gustoasa sau un pilaf delicios...
Saramura:
Rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul,condimente,sare dupa gust se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba
pana se inmoaie rosiile si ardeiul.Cand sunt fierte se adauga mararul,patrunjelul,1-2 linguri de ulei,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa si se mai lasa sa dea 2-3 clocote...
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii