Saramura de peste

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Saramura de peste

Ingrediente

  • 8 buc macrou
  • 3 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare, piper, boia dulce afumata
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor.

Se spala legumele si se sterg.

Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa.

Se pune pe gratar macroul cu pielea in jos si se frige pe ambele parti.

Se frig legumele pe gratar.

Dupa ce s-au fript legumele, se curata si se taie bucatele mici, mai putin ardeiul iute pe care il lasam intreg.

Se curata, se marunteste si se pune la calit in putin ulei de masline.

Peste usturoi se adauga legumele coapte, si un litru de apa se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea in clocot.Dupa ce a clocotit se adauga marar si patrunjel tocat marunt.

Se pune pestele intr-o tava adanca apoi deasupra se pun rondele de lamiae si ardeii iuti crestati si se toarna saramura.

Se lasa saramura la odihnit 15 minute ca sa patrunda aromele in peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise