Este o bãuturã care o fac atunci când sunt cu prietenele, sã ne rãsfãtãm :)
*Intr-un ulcior de pãmânt sau sticlã se pune batonul de scortisoarã si fructe de pãdure.
*Se umple ulciorul cu gheatã.
*Toarnã vin si 7up dupã plac,ca sã fie mai slabã eu pun jumate-jumate.
*putin top de brandy, vodka, martini.
*câteva frunze de menta si amestecã bine.
Am pus si putin lichior de groselha pt. aromã.
Groselha
Nume stiintific:Phyllantus acidus sp. este originar din India si Madagascar.
Este utilizat in fabricarea siropurilor (previne cariile) foarte apreciate de portughezi si brazilieni.
Se folosesc si la prepararea torturilor, sosurilor, spume dulci, mix de bãuturi.
Pot fi rosii sau negre, sunt foarte bogate in vitamina C, fibre si fier.
Groselha neagrã contine (pielita) antocianinas, pigmenti care inhibã actiunea bacteriilor ca Escherchia Coli.
In Scandinavia este folositã la prepararea bomboanelor medicale contra durerilor de gât.
In românã se numeste "Agris"
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii